De voorbereidingen II

Nadat we bedacht hadden hoe lang en waar naartoe er gereisd moest worden, zijn we vliegtickets gaan boeken. We hebben verschillende boekingssites geprobeerd, maar Skyscanner vond voor ons altijd de goedkoopste vluchten. Op dinsdagen boeken schijnt het goedkoopst te zijn en ook het enkele dagen naar voren of achteren schuiven van een vlucht maakte soms verschil in prijs. In verband met ophalen en wegbrengen hebben we erop gelet dat de vluchttijden niet midden in de nacht vielen.

Na de vluchten volgden de accommodaties en vervoermiddelen. Voor kortere verblijven hebben we gebruik gemaakt van Airbnb, omdat we daar eerder goede ervaringen mee hadden opgedaan. In New York vonden we Linda’s appartementje in Queens, in Calama logeren we een nachtje bij Carolina, in Auckland bij Bronwyn en José en in Port Vila (jawel, Airbnb is zelfs doorgedrongen tot in Vanuatu) verblijven we een week bij Fillipe. In Chili en Nieuw Zeeland hebben we een camper gehuurd, waardoor verblijf en vervoer geregeld zijn. In Vietnam gaan we het backpacken uitproberen. Tanna zou het moeilijkst worden qua regelen van verblijf. Een afgelegen eiland, radio in plaats van telefoon en alleen internet in de buurt van het vliegveld. Toch is het verbazingwekkend hoe snel we reactie kregen op e-mails. Het resultaat: vijf overnachtingen in een boomhut aan de voet van een vulkaan. Slik. Drie keer raden wie dit eruit ge-onderhandeld heeft…

Onze paspoorten en rijbewijzen waren nog up to date, maar omdat we in Nieuw Zeeland de weg op wilden hadden we ook een internationaal rijbewijs nodig. Dit haalden we bij de ANWB. Een consult bij de GGD leverde ons een buiktyfusvaccinatie en een recept voor malariapillen op. Bij de Vietnamese ambassade in Den Haag haalden we een visum voor Vietnam en voor toegang tot de Verenigde Staten vulden we digitaal een ESTA in.

Het wordt een hele opsomming zo! En we hebben nog lang niet alles gehad. Ik ben nog niet eens begonnen over de dingen die we voor thuis regelden. Over het internetabonnement dat naar de laagste stand werd bijgesteld, de strippenkaarten die werden leeggegymd, de koelkast en de vriezer die werden leeggegeten en de auto die werd geschorst. Daarnaast hebben we ons huis logé-proof gemaakt. Het alarmsysteem hebben we uitgelegd, er werden demo’s gegeven in het fotograferen en doormailen van binnengekomen post en de losse sleutels werden geordend. Op de dag voor vertrek hebben we onze spullen ingepakt. Alles paste, zelfs de boeken (bij vakantie horen boeken J). We waren er helemaal klaar voor! En na al die voorbereidingen ook echt toe aan vakantie.

(Voor fellow-reizigers die meer willen weten over iets wat we hebben uitgezocht, stuur maar een berichtje!)

8 Reacties

 1. Kees op 15 december 2015 at 12:53

  Wat leuk om jullie te volgen! Succes!

 2. Tante Elss op 15 december 2015 at 14:12

  Leuk om te volgen en de foto blijft nog steeds schattiggggggggg….

  • Yvonne op 16 december 2015 at 01:56

   Ja, hij is leuk hè. Dat ze die ooit van mij hebben kunnen maken 😉

 3. Opa en Oma op 15 december 2015 at 21:55

  We volgen jullie op de voet (niet te voet)

 4. Ioanna op 16 december 2015 at 14:11

  Good luck guys! I will def be following your journey!

  • Yvonne op 17 december 2015 at 01:43

   Hi Ioanna, we are following you as well :-). Save travels!

 5. Sity op 21 december 2015 at 12:01

  Hoi Yvonne, nu in Chili schat ik? Heel veel plezier samen en nieuwe ervaringen! Ik zal jullie volgen.Groet, Sity

  • Yvonne op 29 december 2015 at 12:26

   Hoi Sity, wat leuk dat je ons gaat volgen! Ik zal onze belevenissen blijven delen.

Laat een reactie achter