Weekboek #11

Maandagochtend, tijd voor een nieuw weekboek! Over veel werken, twee leuke plekken om te lunchen als je in Utrecht bent, “Boek voor mijn dochters” van Rowan Coleman en een nieuwe voorraad girlboss boeken. Fijne maandag!

Werken, werken, werken...

Dit was mijn uitzicht voor het grootste deel van de week. Ik had veel werk te doen en zat in een goede flow. Lekker meters maken dus. Ik ga binnenkort een stukje schrijven over hoe dat flexwerken van me precies werkt, want ik merk dat veel mensen het nogal abstract vinden. “Wat doe je eigenlijk de hele dag?” en “Hoe verdien je daar geld mee dan?” zijn vragen die ik veel krijg. En niet alleen van mijn opa en oma ;-). Vinden jullie het leuk om hier meer over te weten? Mocht je specifieke vragen hebben, laat ze dan hieronder achter en ik zal proberen ze te beantwoorden in het artikel.

Lunchen bij Teds All Day Brunch

Gelukkig stond er naast werken ook genoeg leuks op de agenda. Dinsdag kwamen mijn moeder, zus en schoonzus naar Utrecht voor een dagje winkelen en bijkletsen. Mijn familie woont in Limburg, waardoor je niet zo makkelijk bij elkaar langs gaat. Zo’n dag is daarom extra leuk! We lunchten bij Teds All Day Brunch aan de Lichte Gaard. Ik was er met Tom al eens geweest (zie Weekboek #9) en dat was goed bevallen. Ook de dames konden het waarderen :-).

Nog een lunchdate!

Vrijdag stond er weer een lunchdate gepland, deze keer met Tom. We gingen naar Dogma aan de Voorstraat in Utrecht. Dit restaurant, waar je ook kunt afhalen, stond al een tijdje op ons lijstje om te gaan proberen. Wat je er kunt eten? Hotdogs! Maar vergeet elke hotdog die je tot nu toe gegeten hebt, dit is van een ander level. Je zult versteld staan hoe lekker je die broodjes met worst klaar kunt maken. Alles naar eigen recept en huisgemaakt (de frieten) of in de buurt geproduceerd (de worsten, het brood). Overal hebben de mannen een hand in gehad, waardoor ze de verschillende elementen optimaal op elkaar af hebben kunnen stemmen. En het resultaat mag er zijn! Wij komen hier vast nog eens terug.

Yvonne Leest

Afgelopen week las ik “Boek voor mijn dochters” (in het Engels: "The Memory Book") van Rowan Coleman. Het boek gaat over een jonge vrouw die gediagnosticeerd wordt met een snel progressieve vorm van Alzheimer. Op aanraden van haar therapeut begint ze met het schrijven van een herinneringenboek voor haar dochters. Ze wil zolang ze kan een goede moeder zijn, maar hoe doe je dat als het besef van tijd door je vingers glipt, je zelf niet meer je jas dicht kunt maken en je de liefde voor je man niet meer voelt? Ondanks het zware onderwerp, is het boek licht van toon en blijf je op het einde met een glimlach achter. Niet wetende, maar wel met een vermoeden over hoe de laatste dagen, weken, maanden van Claire eruit gaan zien.

Aan het einde van de week kwam mijn bestelling van Bol.com binnen: een pakket met 3 (nieuwe en tweedehandse) boeken die al een tijdje op mijn verlanglijstje stonden. Ze gaan allemaal over hoe je van je leven of van je bedrijf een succes maakt. Hoe zorg je ervoor dat je je dromen achterna kunt gaan, maar er ook een boterham mee kunt verdienen? Het starten van Yvonne Werkt en Kekke Campers was een begin, maar het leven gaat door. Wat wil ik verder in dit leven? Welke kant wil ik me op ontwikkelen? Hoe pas ik de bedrijfsvoering daarop aan? En het belangrijkste: hoe blijft het leuk? Ik hoop dat de boeken voor wat inspiratie gaan zorgen!

Kent iemand van jullie (één van) de boeken? En met welke zal ik eens beginnen? Mocht er een boek bij zijn waar je graag wat meer over weet, laat het dan weten. Er komt sowieso van alle drie een review online :-). Heb een fijne week!

Laat een reactie achter