Weekboek #6

Afgelopen week is omgevlogen! Het zomerse weer zorgde voor goede vibes en ik ging lekker. Over een heerlijke smoothiebowl, onze avond/turen in de moestuin, kekke foto’s maken en een avondje uit naar het Concertgebouw. Lees-ze!

 

Honger!!!

Maandag had ik honger. Nu ben ik proud member of #teamalwayshungry, maar na een aantal dagen parachutes vouwen was mijn energietank leeg. Om te voorkomen dat ik me op het pak bitterkoekjes zou storten, maakte ik een smoothiebowl. Instagram staat vol met deze nieuwe food-trend en het ziet er allemaal even kleurrijk uit. Leuk om eens te proberen! Een smoothiebowl lijkt op een smoothie, maar is wat dikker en romiger doordat je minder vloeibare ingrediënten gebruikt. Je eet het daarom met een lepel, meestal uit een kommetje en met decoratie naar eigen inzicht. Je kunt hem zo gezond of ongezond maken als je zelf wilt. Kijk bijvoorbeeld eens bij De Groene Meisjes voor wat inspiratie. Ik maakte een smoothiebowl door een banaan, een zachte avocado en wat handjes rucola te blenderen. Ter decoratie en vulling strooide ik er wat gedroogd fruit (cranberry’s, moerbijen, goji-bessen), walnoten en pompoenpitten overheen. Heerlijk en goed vullend! Eigenlijk vind ik het meer een maaltijd dan een tussendoortje, maar maandag had ik deze extra energie even nodig.

Moestuinieren

Afgelopen week was het prachtig weer en daardoor konden we bijna elke avond naar onze moestuin. Normaal doen we ’s avonds niet zoveel nuttigs meer, maar nu zijn we nog een paar uurtjes lekker buiten bezig. Hoewel het best zwaar werk is, vind ik het (tot nu toe in ieder geval…) heerlijk om te doen en je slaapt er zo lekker van! Overdag is de moestuin toegankelijk voor wandelaars, maar vanaf 17.00u is de poort dicht en moeten we sleutels mee. Tom’s ouders hadden wat tuingereedschap over en dat moest natuurlijk mee.

We hebben er nu in totaal ruim 30 uur werk in zitten en het begint steeds meer op een tuin te lijken. Rondom de pruimenboom willen we een grasveldje maken. Nu het oerwoud er weg is, kan ik me daar wat meer bij voorstellen. En toen we de berg ‘meuk’ langs het veldje weghaalden, bleek dat we een groter terras hadden dan verwacht ;-). Er komt steeds meer tuin tevoorschijn!

Behalve de tuin staat ook het huisje vol met meuk. Oud serviesgoed, kussens, heel veel glazen potjes, een verdwaalde bbq, speelgoed, een schommel, pallets, dozen. Wat kunnen mensen toch spullen verzamelen! We hebben eruit gehaald wat we nog willen gebruiken en alvast één auto vol naar het milieustation in de buurt gebracht. Zo’n ritje moeten we vast nog een keer maken.

Naast al het onkruid en de meuk komt er ook al wat te eten uit onze tuin: tomaten, frambozen, bramen, druiven. We hoeven er weinig voor te doen. Eigenlijk gaat het helemaal vanzelf en het smaakt heerlijk! Daarnaast moest buurman Rashid van wat groenten af en zo kwam het dat we donderdagavond met onze armen vol andijvie, sla, prei en koriander naar huis liepen. Dus ook al verbouwen we zelf nog niks, we eten al volop uit de tuin :-).

Weer thuis!

Na drie weken weg te zijn geweest, kwam maandag onze camper weer thuis. We hadden nog geen foto's van de camper gemaakt met de bestickering erop, maar het zomerse weer leende zich daar woensdag prima voor. Het zijn zonnige foto's worden met een strakke blauwe lucht op de achtergrond. De nieuwe foto's gaan we gebruiken voor onze eigen website en voor andere sites waarop we adverteren.

Date night

Zondagavond zijn we naar het Concertgebouw geweest. Een tijdje geleden zag ik in onze gezamenlijke agenda ineens een nieuwe afspraak staan: “Vrijhouden voor iets leuks”. Bleek dat Tom kaartjes had gekocht voor een concert van het Residentie Orkest! Echt een leuke verrassing! Ze speelden vier variaties op Romeo en Julia: van Tchaikovski, Prokofiev, Berlioz en Bernstein. Vooral de uitvoering van de West Side Story was geweldig! Het orkest speelde ontzettend strak en met veel dynamiek. Als je geïnteresseerd bent: het Residentie Orkest speelt hetzelfde programma op het Prinsengrachtconcert van 20 september aanstaande. Zet je tv aan, lekker hard, of ga erheen :-). Het Prinsengrachtconcert is een mooi instapmodelletje qua klassieke muziek en ik beloof je: het is indrukwekkend wat er uit zo’n orkest komt!

Op naar een nieuwe week!

Als ik het zo teruglees was afgelopen week best druk. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de uren die ik heb gewerkt en gesport. Toch voelde het helemaal niet zo druk. Ik ging gewoon lekker :-). Ik ga proberen die vibes vast te houden deze week en hoop dat jij ook lekker gaat. Een fijne week gewenst!

Laat een reactie achter