Weekboek #5

Het regent pijpenstelen. In augustus. En dat is niet de eerste keer. De afgelopen tijd was het vaker moeilijk te geloven dat het zomer is. Ach, het maakt dat ik de zonnige momenten, als de zon mijn huid verwarmt, des te meer waardeer. En zo’n regenachtige zondag is het perfecte moment voor een terugblik op afgelopen week :-).

Onkruid wieden it is...

Qua computerwerk is het de afgelopen week niet zo druk geweest. Normaal werk ik zo’n 20 uur voor mijn eigen bedrijf, maar nu had ik na een kleine 5 uur alles af. Stiekem vond ik dat helemaal niet erg, want hierdoor kon ik meer tijd besteden aan onze moestuin. Het zonnetje scheen en we hebben weer een heleboel onkruid uit de tuin kunnen verwijderen. Er wordt steeds meer zwarte grond zichtbaar!

Tot aan het kasje is de grond nu onkruidvrij. Het oerwoud van braamstruiken en brandnetels dat aan de zijkant van de kas stond is afgevoerd en het tuinpad ziet er na een aantal uren krabben weer netjes uit. Echt elke keer als we er geweest zijn, zie je de tuin veranderen. Dat werkt motiverend!

Het grappige is dat we tussen het onkruid enkele frambozenplantjes vonden met rijpe frambozen. Die hebben we maar meteen opgegeten :-).

Het Nederlands Kampioenschap Parachutespringen

Woensdagavond vertrokken we naar Teuge voor het Nederlands Kampioenschap Parachutespringen. We sliepen er in een tentje op het vliegveld. En hoewel het 's nachts verdomd koud was, leverde de heldere hemel prachtige zonsondergangen en zonsopkomsten op. Sorry voor de foto-spam, ik bleef maar foto's maken ;-).

Ik vouwde de parachutes voor het team van Tom (Cool Runnings) en voor wat andere springers. Ondanks dat er best werd doorgesprongen, heb ik ook veel tijd gehad om te lezen. Dat was een fijne afwisseling met het vouwen en zo in het avondzonnetje goed vol te houden.

Cool Runnings is uiteindelijk tweede geworden. Een enigszins verwacht maar niettemin heel mooi resultaat! Het vouwen was goed te doen. Na de eerste dag met 57 packjobs was ik aan het begin van de tweede dag wat moe (ik word oud...), maar de derde dag had ik gelukkig nergens meer last van. Al met al ben ik lekker bezig geweest.

Weer thuis

Gistermiddag zijn we weer thuis gekomen. Nadat we alle spullen hadden opgeruimd en de was hadden aangezet zijn we op de bank geploft en er de rest van de avond niet meer afgekomen. Lekker hangen en even bijkomen. Ook vandaag hebben we niet veel gedaan. Ik denk dat dit is hoe een lazy Sunday moet voelen. Op mijn gemak de krant lezen, schoonouders die komen lunchen, een blog typen. Ik laad er in ieder geval lekker van op.

Ik hoop dat jullie net zo'n lekker weekend hebben en wens jullie alvast een heerlijk begin van de nieuwe week!

Laat een reactie achter