Weekboek #4

Beter laat dan nooit, het vierde weekboek alweer! Er zijn een heleboel dingen waarover ik mijn aandacht moet verspreiden en Yvonderweg stond afgelopen week niet bovenaan mijn lijstje. Er waren belangrijkere dingen te doen, zoals het vieren van mijn verjaardag ;-).

Die verjaardag dus…

Woensdag was ik jarig. Omdat we voorafgaand aan onze reis en toen we terugkwamen al het één en ander gevierd hadden, wilde ik geen groot feest. Mijn moeder en mijn opa en oma kwamen lunchen en dat was erg gezellig. Zo’n klein bezoek heb ik misschien wel liever dan het hele huis vol visite. Je praat eens ergens over en bent weer op de hoogte over wat er speelt in elkaars leven. Ik werd verwend met chocolaatjes, bloemen en het boek Caravanity. Hierin vind je allerlei tips voor tripjes in de omgeving, tot op maximaal 4 uur rijden van Utrecht. Als je in de toekomst een camperbus bij ons komt huren, vind je het boek in het handschoenenvakje!

Aan het einde van de dag stond er, verjaardag of niet, een WOD bij Unscared gepland. Touwklimmen moesten we. Binnen 24 minuten 18x omhoog en na elke keer klimmen 200m rennen. Nu ben ik niet zo’n held in touwklimmen (hoog!) en mijn techniek is er sinds de basisschool ook niet echt op vooruit gegaan, maar deze keer ging het aardig goed! Ik heb elke ronde een halve rope climb (= 2 slagen) kunnen doen en in ruim 22 minuten 16 rondes volgemaakt. Dat was ook een mooi cadeautje!

En verder…

Verder heb ik vooral veel gewerkt afgelopen week. Je kon me uittekenen achter mijn computer. Aan het werk voor Yvonne Werkt, voor Kekke Campers en voor talloze andere klusjes. De app die ik daarbij veel gebruikt heb, is BeFocused. Deze is gebaseerd op de pomodoro-techniek, waarbij je in blokken (pomodoro’s) van 25 minuten werkt. In die 25 minuten moet je volledig gefocust zijn op je werk en je mag je niet laten storen. Na één pomodoro heb je vijf minuten pauze en na vier pomodoro’s mag je een kwartier wat anders gaan doen. Even rondlopen, de cactussen verpotten, vuilnis wegbrengen, you name it. Werken op deze manier werkt voor mij, omdat ik vaak geen zin heb om iets te gaan doen. Maar 25 minuten van mijn tijd wil ik ergens wel aan opofferen. Als ik aan het einde van de dag alles optel, heb ik meer tijd efficiënt doorgebracht dan zonder de app. En het levert een leuk grafiekje op (daar doe ik het voor natuurlijk!).

Iets nieuws en (hopelijk) lekkers koken zorgt voor wat ontspanning aan het einde van de dag. Afgelopen donderdag maakte ik biryani met okra en bananenraita. Op voorhand had ik geen idee wat het was, maar op het plaatje in de Happinez zag het er lekker uit. Dat bleek in het echt gelukkig ook zo te zijn. En voor je brein is het ook nog eens gezond om zo nu en dan eens wat anders te proberen.

Tot volgende week!

Laat een reactie achter