Weekboek #3

De week begon meteen goed met positief nieuws: de komende tijd zal ik aan de bak moeten, want ik heb mijn eerste opdrachtgever binnen! Voordat de drukte losbarst hebben we nog snel een uitstapje naar Rotterdam gemaakt (Markthal en Centraal Station) en ik heb de website van The Self Help Hipster uitgeplozen voor een optimale voorbereiding op mijn nieuwe carrière. Lees-ze!

Yvonne Werkt, nu echt…

Afgelopen week begon goed! Maandag hoorde ik namelijk dat ik de opdracht heb gekregen die ik zo graag wilde! Eerder schreef ik al over mijn sollicitaties via Upwork en het proefproject dat ik voor een Amerikaanse ondernemer aan het doen was. Blijkbaar is dat goed bevallen, want vanaf vandaag mag ik twintig uur per week voor hem aan de slag. Super-leuk! Waar ik vooral blij mee ben, is dat ik een begin kan maken met die nieuwe carrière van me. Ik kan wel heel hard roepen dat dit is wat ik wil en kan, maar ervaring of een opleiding om dat mee te onderbouwen heb ik niet. Nu krijg ik de kans om ervaring op te gaan doen. En om te kijken of het werk me bevalt. 

Wat wel grappig is, is dat mijn opdrachtgever ook Tom heet. Vanaf deze week heb ik dus twee Toms om voor te werken ;-). Tom T. is mijn Amerikaanse werkgever. Hij is ongeveer van mijn leeftijd en leidt samen met een compagnon een groothandel in zonnebrillen en andere outdoor artikelen. Om ervoor te zorgen dat zijn bedrijf blijft groeien, wil hij dingen gaan uitbesteden. Aan mij dus. O boy, dat geeft wel wat druk. Wat ik precies moet gaan doen? Dat is heel gevarieerd. Voor het proefproject heb ik o.a. uitgezocht wat een handig in- en uitkloksysteem voor het bedrijf zou zijn, een kantoorportemonnee uitgezocht en offertes opgevraagd voor het laten maken van een metalen stempel. De toekomst zal gaan uitwijzen wat het verder precies wordt. De afgelopen week ben ik druk geweest met het installeren van een aantal programma’s die handig zijn voor samenwerken op afstand en ik ben helemaal klaar voor mijn eerste werkdag! Zeg maar dag tegen mooie vakantiefoto's en bereid je voor op veel foto's van mij achter een laptop ;-).   

Rotterdam dan!

Dinsdag maakten we een uitstapje naar Rotterdam. We stapten uit bij station Blaak en hebben met een vriendin heerlijk Vietnamees gegeten bij Pho Hanoi, een klein restaurantje aan de Botersloot. De noodlesoep en Vietnamese koffie deden ons terugdenken aan Vietnam :-). Daarna hebben we boodschappen gedaan op de markt aan de Binnenrotte. Met zijn ruim vierhonderd kramen is deze markt één van de grootste markten van Nederland. Je vindt er eigenlijk alles en voor een appel en een ei hè. Vooral de enorme uitstallingen met kruiden vind ik geweldig. De geuren van koriander en munt komen je tegemoet als je langs de groenten- en fruit kramen loopt. Niet te weerstaan! 's Avonds aten we dan ook een stoofpotje met extra veel koriander ;-).

Na de markt zijn we nog even door de nabijgelegen Markthal gelopen. Op de website spreken ze van “winkelen onder een kunstwerk” en “een culinaire ontmoetingsplek”. Allebei helemaal waar! Aan de binnenkant van het gebouw zijn de muren en het plafond helemaal bekleed met een levensgroot kunstwerk van Arno Coenen. Het was zijn doel om verwondering op te roepen. Of dat is gelukt, moet je zelf maar gaan zien, maar je blijft in ieder geval kijken.

Ons uitje eindigde op Rotterdam Centraal. In 2014 is het station na een 10 jaar durende renovatie heropend en het is een mooi staaltje moderne architectuur. Voor het station staat vanaf half mei tot half juni een enorme trap opgebouwd uit steigers. De trap is een initiatief van Rotterdam Viert De Stad en een herinnering aan het feit dat de stad 75 jaar geleden werd verwoest tijdens de tweede wereldoorlog. De gigantische trap loopt vanaf het stationsplein naar het dak van het groothandelsgebouw. Het is best een klim, maar het uitzicht is prachtig, zie de foto van Tom hier beneden. En het is leuk om het station eens als geheel te zien, in plaats van je er als reiziger doorheen te bewegen.

En verder…

Om me zo goed mogelijk voor te bereiden op mijn nieuwe werk heb ik het blog van The Self Help Hipster uigeplozen. Lianne is het creatieve brein achter dit blog, dat is ontstaan uit haar liefde voor zelfhulpboeken. Ze schrijft in het Engels, maar laat je daardoor niet weerhouden! Ze schrijft namelijk steengoed en met bakken vol humor. Ik lig regelmatig dubbel om een van haar uitspraken. Hoe verzint ze het! Wat dit nu te maken heeft met werk, vraag je je af? Nou, ze schrijft ook regelmatig over het maken van to-do lijstjes, productiviteit en de pomodoro-techniek. Dus. Ik vind het geweldig. En dankzij Lianne ziet mijn agenda er tegenwoordig zo uit:

Tot volgende week!

Laat een reactie achter