Weekboek #2

Afgelopen week was net als het weer: buiïg met af en toe wat zon en één heuse zomerse dag! Nadat ik vorige week hard had gewerkt aan een project kwam er deze week minder uit mijn handen. Het ene moment was de inspiratie er wel, het andere moment niet. Ach, dat is hoe het gaat. Al met al is er toch weer voldoende gebeurd om dit weekboek met leuke dingen te vullen!

Rondneuzen bij woonwinkel Nijade

Dinsdag ben ik de stad in gegaan om wat inspiratie op te doen. Zoals jullie weten vind ik het leuk om te fotograferen. Of eigenlijk vind ik het vooral leuk om mooie plaatjes te maken en die te delen op Instagram of hier op mijn blog. Op vakantie was het geen probleem om prachtige foto’s te maken (denk: zon en verblijven op de mooiste plekjes), maar terug in Nederland is het een heel ander verhaal. Eigenlijk ben ik vooral thuis. Aan het werk, achter mijn computer. Ook leuk, maar niet zo fotogeniek, haha. Daarom was het tijd voor wat inspiratie. 

Na een stukje wandelen kwam ik terecht bij Nijade, een woonwinkel in een oud pand aan de Oosterkade, vlakbij het nieuwe station Vaartsche Rijn. Het is een gezellige winkel waar je wordt geholpen onder het genot van een kopje koffie of thee. Beneden vind je vooral brocante en zijden bloemen, maar als je via de smalle wenteltrap naar boven loopt, kom je in een uitgebreide verzameling tweedehands spullen terecht. Het leuke is dat als er iets wordt verkocht, de helft van de prijs naar de oorspronkelijke eigenaar gaat. Ik heb een hele stapel fotolijstjes en twee vaasjes gekocht voor nog geen 15 euro. Zo kun je nog eens variëren! Samen met wat bloemen die ik op weg naar huis plukte, leverde het mooie foto’s op voor bij de blogpost over mijn nieuwe deodorant.

Je schuift wat spullen bij elkaar en voilá: daar is je mooie foto!

Dagje Amsterdam

Vrijdag zijn we naar Amsterdam geweest. Het was tijd om even niet achter de computer of in een camperbusje te zitten, maar erop uit te gaan! Rust en inspiratie zijn immers ook belangrijk. In de loop van de dag kwam de zon volop tevoorschijn en hierdoor hebben we extra kunnen genieten van onze vrije dag. ’s Ochtends zijn we met de pont naar de NDSM-werf gegaan en ’s middags hebben we door Amsterdam-Oost gewandeld. Het zijn misschien niet zo’n bekende plekken, maar beide super leuk en zeker voor herhaling vatbaar! Binnenkort kom ik er uitgebreid op terug in een blogpost. Op de foto hier beneden zie je alvast een voorproefje: relaxen in een strandstoel bij Roest. Ik was voor even terug op reis…

Zon, een strandstoel en een verse kokosnoot. What else do you need?

Boek: Kalf van Myrthe van der Meer

Al jaren ben ik lid van de bibliotheek, maar na onze reis was het er nog niet van gekomen om nieuwe boeken te halen. Tot deze week! Ik had zin om in een boek te duiken en ben begonnen aan Kalf. Na de autobiografische boeken PAAZ en Up! is dit de eerste fictieve roman van Myrthe van der Meer. In het boek maakt Jurgen, een jonge acteur die net een Gouden Kalf heeft gewonnen, een bizarre roadtrip met zijn terminale opa. Aanvankelijk heeft Jurgen helemaal geen zin in die roadtrip. Zijn opa heeft er namelijk jaren geleden voor gekozen om in Amerika zijn dromen te gaan najagen en heeft in Jurgens ogen zijn familie in de steek gelaten. In de heftige ruzies die volgen komen de mannen echter steeds dichter tot elkaar. Hoewel Myrthe van der Meer de karakters sterk uitwerkt, bereikt ze niet de diepgang van haar eerdere boeken. Dat is prima. Kalf leest hierdoor lekker weg. De rake beschrijvingen die her en der opduiken (“Buiten hing het gestaag regenende gordijn dat Nederland heette.”), herinneren je er echter aan dat je te maken hebt met een typische Van der Meer. Een aanrader!

Je raadt het al: na Kalf ga ik verder met De Hartsvriendin van Heleen van Royen.

En verder...

  • Zaterdag keken we de film Chef, over een chefkok die zijn creativiteit niet kwijt kan in een restaurant en een foodtruck begint. In alle opzichten is het een heerlijke film! Denk swingende Cubaanse muziek op de achtergrond en soulfood waar het water je van in de mond loopt. Mocht je komende week behoefte hebben aan wat positieve energie, kijk dan deze film! Wij willen hierdoor in ieder geval ook een foodtruck ;-).

Komende week staat er een bezoek aan de Markthal in Rotterdam op het programma. Van een vriendin horen we heel goede verhalen over het lekkere eten dat je er kunt vinden. Ik heb er zin in! Als je nog meer tips hebt waar ik eens heen moet, wat ik moet lezen, koken of doen, laat het me dan weten! Voor nu wens ik je wederom een geïnspireerde week!

Laat een reactie achter