Weekboek #10

Maandagochtend, tijd voor een nieuw weekboek! Over flexwerken en de toerist uithangen in Palermo, heerlijke koffie, nog lekkerder ijs, een inspirerend boek en een Hollandse moestuin waar nodig iets aan moet gebeuren. Fijne maandag!

Afgelopen dinsdag kwamen we terug van een weekje Palermo, de hoofdstad van Sicilië. Man, wat hebben we het fijn gehad! Na het winterse weer in Nederland was het heerlijk om zonder jas in de zon te kunnen zitten. ’s Ochtends konden we zelfs buiten ontbijten op het dakterras van ons Airbnb appartement. Ik kan niet wachten tot het voorjaar ook in Nederland weer aanbreekt!

Ons appartement zat op de tweede verdieping van een gebouw in zo’n typisch smal Italiaans straatje, vol balkonnetjes met wasgoed en scooters die er onderdoor scheurden. Op de hoek van de straat zat een authentieke koffiebar, waar we elke ochtend voor het ontbijt een espresso gingen drinken. Italianen drinken hun espresso het liefst staand aan de toog. Ze maken een praatje met de barman, slaan hun koffie in één teug achterover en gaan dan weer verder met waar ze mee bezig waren. Wij gingen meestal even op het terras zitten om dit leven van alledag aan te kijken en te genieten van het begin van de dag.

Vrijwel alle bezienswaardigheden liggen in Palermo op loopafstand van elkaar. Komende week verschijnt er een artikel op Yvonderweg over wat we allemaal bezocht hebben en wat je niet wilt missen als je zelf naar Palermo gaat. Voor nu houd ik het bij een foto van de kathedraal, die er prachtig bij lag in de zon.

Je kunt natuurlijk niet naar Italië zonder de Italiaanse keuken te proberen. En wat kunnen ze er lekkere dingen maken! Pizza, pasta, ijs: het is allemaal niet te vergelijken met wat daar in Nederland voor door moet gaan. Hoewel ik geprobeerd heb om een balans te vinden tussen genieten en gezond eten, was mijn lijf toch blij dat we dinsdag weer thuis kwamen en er weer structureel gezond gegeten kon worden. Donderdag maakte ik voor de vitamientjes een salade van wortel, courgette, appel en avocado met een tahin-dressing en 2 Hollandse nieuwen on the side :-).

We hebben niet alleen de toerist uitgehangen in Palermo. Er moest ook gewerkt worden! Je bent tenslotte een girl boss of niet ;-). Eén van de redenen waarom ik voor mezelf werk is om meer te kunnen reizen. Doordat ik al mijn werk via internet kan doen, is het enige dat ik nodig heb goeie wifi. Dat was in ons appartement best in orde. Ik vond het verfrissend om weer eens ergens anders te werken (en tussendoor iets leuks te bezichtigen of een ultiem kopje koffie te scoren). Dan voelt zelfs werken als vakantie!

Op de terugweg naar huis las ik het boek “Eten, bidden, beminnen” van Elizabeth Gilbert uit. Ik heb het boek al jaren in de kast staan en meerdere keren herlezen. Het verveelt nooit en elke keer dat ik het lees, haal ik er iets nieuws uit dat me op dat moment aanspreekt. Momenteel leer ik met vallen en opstaan om te luisteren naar mijn lichaam in plaats van almaar door te gaan. Nu ik zwanger ben, kom ik daar gewoon niet meer mee weg. Het is fijn om dan het verhaal te lezen van iemand die een soortgelijk proces doormaakt.

Nu we weer thuis zijn, wordt het ook tijd om iets aan de moestuin te gaan doen. Gisteren zijn we voor de eerste keer dit jaar wezen kijken en het viel ons niet tegen! De grond aan de rechterkant van het looppad is omgespit en good to go. De kas is opgeruimd, alleen de grond moet nog omgespit worden en de bladen van de kweektafels moeten worden vernieuwd. Dan is ook de kas helemaal klaar. We hebben besloten om in de rechter helft van de tuin groenten te gaan verbouwen en de linker helft met plastic af te dekken. Het is met een kleine op komst misschien wat veel gevraagd om de hele tuin op orde te krijgen, zeker voor tuin-amateurs als wij. We gaan het eerst maar eens proberen met de helft van de tuin. Om de linker helft echter niet helemaal kaal te laten (of vol onkruid), hebben we vandaag voor het hegje een hele rij bollen geplant. Als alles goed gaat, komt daar in de zomer een zee aan dahlia's en lelies uit de grond. We gaan duimen!

Vanwege werk en zwangerschap blijven we de komende maanden in Nederland. Verwacht dus even geen foto's van palmbomen op Yvonderweg, wel meer moestuin updates, leestips en andere overwegingen. There is a time for everything :-). Voor nu wens ik je een fijne week!

Laat een reactie achter