Weekboek #1

Dit is hem dan: het eerste weekboek! Hierin vertel ik over dingen die ik de afgelopen week heb meegemaakt, gezien, gelezen, gehoord… Wat er precies in komt te staan, is mij ook nog niet helemaal duidelijk, maar ik vind het leuk om wat ups en downs van de afgelopen week met jullie te delen. Om de week af te sluiten en met wat inspiratie aan de volgende te beginnen. Enjoy!

Food Truck Festival TREK in Utrecht

Hoewel het al meer dan een week geleden is, begin ik toch met een stukje over Food Truck Festival TREK. Dit in 2014 begonnen experiment trekt nu al voor het derde jaar door Nederland en lift lekker mee op de huidige foodtrends. Geen fast, maar slow food. Gerechten met invloeden van over de hele wereld, maar gemaakt van lokale producten. En aan de man gebracht vanuit briljant verbouwde busjes. TREK doet dit jaar negen steden aan en vorig weekend was het de beurt aan Utrecht. Tientallen foodtrucks waren neergestreken in het Griftpark en serveerden tussen de buien door de heerlijkste gerechten. Eigenlijk hadden we het te druk om langs te gaan, totdat we op eerste Pinksterdag plots geen lunch in huis hadden en er geen supermarkt open was. Toen moesten we wel… We maakten kennis met baba ganoush van De Aubergine, aten een maiskolf bij Mister Maisguy en we deelden een duckburger van De Ducktruck. Meer paste niet. Maar een zakje mierzoete kokosmakronen van Madame Cocos meenemen voor thuis kon natuurlijk wel… Als je door de foto’s geïnspireerd bent geraakt en ook zou willen gaan, dat kan! Kijk op de website van TREK voor de zeven Nederlandse steden waar de karavaan deze zomer nog langs gaat komen.

Yvonne Werkt

Er is veel gebeurd op het gebied van werk de afgelopen weken, maar de laatste dagen is het één en ander in een stroomversnelling terecht gekomen, zoals ze dat zo mooi kunnen zeggen. Vlak nadat we terugkwamen van onze reis heb ik mijn eigen bedrijf, Yvonne Werkt, geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Met mijn bedrijf wil ik ondernemers virtueel gaan ondersteunen. En omdat dat virtueel ondersteunen vanachter de computer gebeurt, kun je klanten hebben van over de hele wereld. Om die te vinden, had ik  me ingeschreven op Upwork: een website waar ondernemers allerlei opdrachten kunnen plaatsen om er de juiste freelancers voor te vinden. Na een aantal sollicitaties waar ik niks op hoorde, had ik afgelopen week mijn eerste sollicitatiegesprek via Skype. Het ging om een vacature voor een virtueel assistent van een ondernemer in Californië. De job description paste precies bij me! Als de ondernemer in het echt net zo leuk was als zijn toon in de vacaturetekst wilde ik die baan! Het gesprek voelde ietwat ongemakkelijk (Engels praten, de goede woorden weten te vinden, jezelf een beetje verkopen terwijl je eigenlijk geen ervaring hebt…), maar het ging goed. Nu heb ik een proefproject voor 10 uur en afhankelijk daarvan komt er wel/niet iets uit voor vast. Leuk hè! De afgelopen dagen heb ik daardoor veel tijd doorgebracht achter mijn computer. Met een kopje thee.

Meukvrije deo

Al een tijdje was ik mijn deo zat. Niet omdat ie niet werkte, maar omdat alle onuitspreekbare ingrediënten me gingen tegenstaan. Ik houd het liever zo natuurlijk mogelijk. Na enkele dagen zonder deo moest ik concluderen dat dat té natuurlijk was, maar er moest vast een alternatief zijn. En toen kwam ik in de Libelle een advertentie van The Ohm Collection tegen. Zij maken deodorant op basis van bakpoeder (natriumbicarbonaat) en essentiële oliën. Klinkt goed, maar werkt het ook? De komende tijd ga ik dat eens proberen. Een review volgt binnenkort!

En verder…

  • We keken 3DOC’s documentaire The World’s Best Diet. In deze Britse documentaire (alleen al een aanrader vanwege de humor) wordt aan de hand van cijfers over welvaartsziekten gekeken naar wat mensen uit verschillende landen en culturen eten. Waar zijn de mensen het gezondst? Waar het ongezondst? En wat kunnen we leren van wat er bij hen op tafel komt? De niet zo verrassende conclusie: hoe minder er uit pakjes wordt gegeten en gekookt, hoe gezonder de mensen zijn. Maar ingemaakte zeeleeuweningewanden gaat mij toch iets te ver hoor…
  • Ik luisterde naar de Problogger podcast van Darren Rowse en heb daardoor een giga-waslijst aan tips gekregen over hoe ik mijn blog kan verbeteren. Leuk!
  • Ook de website van De Groene Meisjes is leuk! Ik heb hem nog niet zo lang geleden ontdekt en lees op gestolen momentjes (soms moet je even pauze houden van je werk…) blogposts uit het verleden terug. Hoewel het uitgangspunt een veganistische en groene levensstijl is, vind ik het blog van Merel vooral een plek die je aan het denken zet. Waarom doen we allerlei dagelijkse dingen zoals we ze doen? Kan/moet/willen we het niet anders? Daarnaast is het ook nog eens een mooie plek! Neem maar eens een kijkje!

Zo, dat was hem. Het eerste weekboek. Voor nu, een hele fijn week gewenst! Vandaag nog met wat regen, maar in de loop van de dagen komt daar vast wat zonneschijn bij. Al is het maar door die ene spontane glimlach. Sta ervoor open en mis hem niet :-).

Laat een reactie achter