Waarom ik blog

Ongeveer een half jaar geleden ben ik begonnen met Yvonderweg. Ik vond het leuk om te schrijven en een blog was handig om familie en vrienden op de hoogte te houden tijdens onze reis. Maar wat nu, nu we weer thuis zijn? Moet ik nog doorgaan met schrijven? En waarover dan? De afgelopen weken heb ik nagedacht over de toekomst van Yvonderweg en ik kan je zeggen: er gaan wat dingen veranderen!

Hoewel het delen van onze reiservaringen de aanleiding was om met een blog te beginnen, ben ik Yvonderweg in de eerste plaats voor mezelf begonnen. Dat klinkt misschien een beetje egoïstisch, maar ik bedoel ermee dat ik het doe omdat ik het leuk vind. Zelfs al zou niemand mijn stukjes lezen, dan zou ik er nog mee doorgaan. Zoveel geniet ik ervan! Ik vind het heerlijk om in vrije uurtjes mijn laptop open te klappen en te gaan prutsen. En het kan overal: ’s ochtends heel vroeg aan de keukentafel, in het park in de zon of in een rumoerig koffietentje. Net waar ik zin in heb.

De afgelopen maanden heb ik gemerkt dat schrijven ook heel nuttig kan zijn. Als je over iets wilt schrijven moet je namelijk precies weten hoe het zit. Daar komt een hoop denkwerk bij kijken. Niet alleen tijdens het schrijven, ook op andere momenten ben ik aan het broeden op ideeën en gedachten, totdat ik opeens het licht zie. Dan is er een nieuwe alinea en een beetje meer rust in mijn hoofd. Het was best een tijdje onrustig daar, in mijn hoofd, maar door het bloggen is er (meer, haha) orde in de chaos gekomen. Als nu iemand aan me vraagt waarom ik geen dokter meer wil zijn, kan ik gestructureerd uitleggen waarom en dat was me voor het bloggen toch minder goed gelukt.

Naast het schrijven van tekst vind ik het ook belangrijk dat het er mooi uitziet. Kleuren die bij elkaar passen, een leesbaar en stijlvol lettertype en mooie foto’s. Ik kan heel blij worden van het maken van een foto die perfect bij een stukje past. Yvonderweg is daardoor een mooie verzameling herinneringen geworden waar ik graag doorheen lees. Op technisch gebied heb ik veel moeten leren. Zo’n website is namelijk best ingewikkeld en zonder mijn zus Annemieke (Studiolicht) en mijn vriend Tom (techniek en helpdesk) was het nooit zo’n feestje geworden. Wat ik niet had verwacht is dat ik die techniek eigenlijk best leuk vind en ook het hele social media circus eromheen. Alles wat ik leer met Yvonderweg hoop ik te kunnen gebruiken bij onze nieuwe projecten: Kekke Campers en Yvonne Werkt. Zo gaan er door mijn blogervaring hele nieuwe deuren open!

Ondanks dat ik Yvonderweg vooral voor mezelf ben begonnen, vind ik het superleuk dat mensen meelezen! Mijn familie woont door heel het land verspreid en blijft via mijn blog een beetje op de hoogte van mijn reilen en zeilen. Misschien heb ik nu wel meer contact met ze dan vóór Yvonderweg. Ook omdat ik ‘in het echt’ niet zo’n prater ben. Op de een of andere manier vind ik dingen op papier uitleggen toch makkelijker en als er iets op papier (of op een website) staat, is er een aanleiding om erover te praten. Vriendschappen hebben zich hierdoor verdiept. Ik vind dat geweldig! En als ik hoor dat mijn stukjes anderen hebben vermaakt of aangezet tot denken ben ik nog blijer dat ik met mijn blog ben begonnen.

Voor het geval je het nog niet tussen de regels door hebt gelezen: ik blijf natuurlijk bloggen op Yvonderweg :-). Maar omdat onze reis is afgelopen worden de onderwerpen wat minder exotisch. Misschien heb je al gezien dat de menukeuzes zijn veranderd en dat ik “Weekboeken” heb toegevoegd. Daarin vind je voortaan elke maandagochtend een blogpost over wat ik in de voorafgaande week heb meegemaakt, gedaan, gelezen, geprobeerd et cetera. De “Doctor with doubts”-serie gaat verder onder de categorie Mindset en ik ga meer lifestyle-artikelen schrijven. De komende tijd moet gaan blijken wat daar precies onder valt, maar dat komt wel goed, haha! Laat me vooral weten wat je ervan vindt! Door de veranderingen zullen er misschien lezers afhaken, maar er zullen er vast ook bijkomen. Ik heb in ieder geval heel veel zin om met deze nieuwe draai aan de slag te gaan!

2 Reacties

  1. Naomi op 16 mei 2016 at 21:17

    Yvonne,

    Helemaal is het me ontgaan van je switch! Maar wat een leuke verhalen en plannen! Ik ben enthousiast! Heel veel succes je hebt in ieder geval een volger extra! Gr Naomi

    • Yvonne op 17 mei 2016 at 10:33

      Hi Naomi, wat leuk dat je mee komt lezen! Ik ga inderdaad eens wat anders proberen :-). Hoe is het met jou? Bevalt het je nog steeds goed bij De Zorgboog?

Laat een reactie achter