Help! Een vliegveldhotel!

Vandaag zouden we van Auckland naar Port Vila, de hoofdstad van Vanuatu, vliegen. Helaas kregen we aan de incheckbalie te horen dat  de vlucht niet door zou gaan en verplaatst was naar morgen. Samen met de rest van de passagiers zitten we nu in een wat deprimerend vliegveldhotel. En wat doe je dan? Juist, alle faciliteiten uitproberen.

Een extra dagje Auckland, dat klinkt niet verkeerd. Helaas ligt dit vliegveldhotel ver buiten de stad, is er geen handige verbinding met het openbaar vervoer en is een reis naar het centrum best duur. Daarnaast zijn ontbijt, lunch en diner bij het hotel inbegrepen en hoeven we daar geen kosten in te maken. We hebben daarom besloten om vandaag in het hotel door te brengen en van de nood een deugd te maken. Zo’n hotel is namelijk geen gezellig all inclusive vakantieparadijs. Hierbij een lijstje van wat we allemaal gedaan hebben in het kader van: hoe overleef je een vliegveldhotel?

Tip 1: Ga de was doen!

De afgelopen weken waren er niet veel gelegenheden waar we onze was konden doen. De eerste vraag bij een nieuwe kampeerplek/camping/andere slaapmogelijkheid was dan ook: kun je er wassen? In het hotel vonden we aanvankelijk alleen een prijslijst van de laundryservice en daar werden we niet vrolijk van. Maar ineens kwamen we in een gang bordjes tegen met “Guest Laundry” erop. Deze leidden ons naar een ruimte met twee wasmachines en twee drogers waar we voor 6 dollar onze hele waszak hebben gewassen en gedroogd. Nice!

Tip 2: Ga op zoek naar de gym!

Hoewel we de afgelopen twee dagen veel gewandeld hadden, was echt sporten er al een tijd niet van gekomen. De CrossFit boxen lagen in Chili niet voor het oprapen en daarom gingen we in het hotel op zoek naar de gym. Op het eerste gezicht leek die er best goed uit te zien. Er stonden twee loopbanden, een hometrainer, een multifunctioneel fitnesstoestel en, hell yeah!, een Concept 2 roei-apparaat! Toen we wat dingen uitprobeerden, bleken de apparaten wel wat roestig. Eén loopband deed het niet, de andere sprak alleen Spaans en van het roei-apparaat was de ketting een hele tijd niet gesmeerd. Ook deed het display het niet, waardoor onze inspanningen niet werden vastgelegd. En daar gaat het om, nietwaar… 😉 Gelukkig hadden we onze springtouwen bij en konden we ons genoeg bodyweight oefeningen van Jochem en Willem herinneren om na een uurtje flink bezweet te zijn.

Tip 3: Sauna doen?

Onderweg naar de gym kwamen we ook bordjes tegen die naar een sauna verwezen. Die bleek naast de gym te liggen en hoewel het een hete dag was, hadden we wel zin in een sauna! Terwijl we uitpuften van onze workout zetten we de sauna aan, die al snel bloedje heet werd. Het was superlekker om na het sporten alle laagjes viezigheid en zonnebrandcrème van de afgelopen weken eruit te zweten en daarna onder een koude douche te stappen. Heel verfrissend! Even sporten en in de sauna is daarom echt een aanrader!

Tip 4: Plons!

Een beetje beweging en verfrissing is ook te verkrijgen in het zwembad. Ons hotel had een mooie binnentuin met een mix van allerlei soorten planten en bomen. De palmbomen en de zomerse temperaturen gaven de tuin een tropische uitstraling en het lichtblauwe zwembad maakte dat helemaal af. Omdat alle jeugd uit het hotel zich luid en duidelijk vermaakte in het zwembad hebben wij het overgeslagen, maar ik moet zeggen: het lag er heel aantrekkelijk bij.

Tip 5: Internet en stroom

Naast een wasgelegenheid zoeken we onderweg altijd stroom. Onze telefoons konden we opladen in de sigarettenaansteker in de camperbus, maar de laptops en fotocamera hebben stroom nodig. De stroomvoorziening op de campings in Chili is wisselend. Op sommige campings is het prima aangelegd, op andere durfden we het licht niet aan te maken, omdat de stroomdraden tussen de bomen van plek naar plek liepen en met ducttape aan elkaar waren vastgemaakt. Al snel had Tom op onze hotelkamer een oplaadstation in elkaar gebouwd waar alles tegelijk kon worden opgeladen. Daarnaast konden we een uurtje gratis internetten en daar hebben we nuttig gebruik van gemaakt (pro-tip: als je verstoken bent van wifi, houd dan een lijstje bij van wat je persé wilt doen als je wél wifi hebt, dan gebruik je de beschikbare minuten nuttig).

Wat op het eerste gezicht een verloren dag ging worden, is door nuttig gebruik te maken van alle voorzieningen van het hotel een fijne mini-vakantie geworden. Niet alleen onze spullen, maar ook wijzelf zijn weer helemaal schoon en opgeladen! Dit lijstje is trouwens vast niet compleet. Heb je meer tips, laat het hieronder dan weten! Dan kunnen we daar een volgende keer wat mee.

2 Reacties

 1. Opa en Oma op 29 januari 2016 at 21:56

  Jullie moeten je niet overwerken met al dat gepoetst en geschrobd anders zijn jullie bij terugkomst weer aan vakantie toe. Ga zo door met genieten. Wij genieten ook van jullie berichten.
  De postkaart hebben we 25 jan. ontvangen. Was aan beide kanten mooi.
  Groetjes, Opa en Oma.

  • Yvonne op 30 januari 2016 at 09:56

   Wat goed dat jullie de kaart ontvangen hebben! Dat is toch altijd even afwachten. En af en toe een beetje poetsen is helemaal niet erg hoor. Het is zelfs wel fijn om je huisje, waar en wat dat ook mag zijn, een beetje aan kant te maken.

Laat een reactie achter