De voorbereidingen I

Lang op reis. Dat leek ons wel wat. Maar hoe lang precies? In ieder geval zo lang dat het niet meer als vakantie zou voelen. Dat er niet de hele tijd een stemmetje in ons hoofd zou fluisteren dat het alweer bijna tijd zou zijn om in te pakken. Lang genoeg om te ervaren wat er na het vakantiegevoel komt. Een soort reizigers-gevoel ofzo, als dat al bestaat. Aan de andere kant waren er praktische dingen waar we rekening mee hebben houden. Mijn WW-uitkering kan maximaal zes maanden stopgezet worden, Tom’s springseizoen begint in het voorjaar en ook voor onze nieuwe carrièreplannen is het handig als we in vanaf de lente weer in Nederland zijn (we keep you updated!).

Uiteindelijk besloten we om er ongeveer vier maanden tussenuit te gaan. Om te bepalen waar naartoe hebben we een stapel reistijdschriften gepakt en zijn we lijstjes gaan maken. Tom is in dat opzicht nogal een avontuurlijk type en hij opperde de ene na de andere super afgelegen bestemming. Alleen toegankelijk na een bootreis van elf uur, geen winkels in een straal van honderden kilometers en met een bijna uitgestorven taal. Van mij hoeft het niet allemaal zo spannend, dus er moest onderhandeld worden. Om tot een keuze van bestemmingen en enigszins logische route te komen hebben we de wereldkaart erbij gepakt en ons uiteindelijke plan gemaakt.

We hebben voor Chili gekozen omdat het een stabiel Zuid-Amerikaans land is dat door zijn langgerekte vorm een grote variatie in landschappen en klimaten kent. Ook is Chili het enige land in Zuid-Amerika waar Wicked Campers vestigingen heeft. Reizen met een campertje is ons in Australië prima bevallen en het leek ons wel wat om ook Zuid-Amerika op deze manier te gaan verkennen. Omdat je vanuit Nederland niet rechtstreeks naar Chili kunt vliegen, maken we een tussenstop van enkele dagen in New York en daar hopen we wat typisch Amerikaanse kerstsfeer mee te pakken. Op Tom’s bucketlist staat “Lava zien” en we lazen dat dit goed kon op Tanna, een eiland in Vanuatu. Dit ligt op ongeveer 3 uur vliegen van Nieuw Zeeland, waar we beide al langer naartoe wilden vanwege de prachtige natuur. Dat konden we mooi combineren! Om de reis af te maken en wat culturele variatie aan te brengen besloten we te eindigen met enkele weken backpacken in Vietnam. Bijpassende item op Yvonne’s bucketlist: “Nu eindelijk echt met stokjes leren eten”.

Omdat er voor elke bestemming van alles geregeld moest worden, zijn we een OneNote notitieblok begonnen. Superhandig! Alles kan erin (vliegtickets, to-do-lijstjes, e-mailcorrespondentie, you name it), we kunnen er allebei in werken en het synchroniseert tussen verschillende apparaten. Zo hebben we ook op reis alles bij de hand. Na al die maanden voorbereiding denk ik dat als we het zouden uitprinten we er een dossiermap mee kunnen vullen. Nu maar hopen dat een goede voorbereiding ook echt 90% van het succes is…

2 Reacties

 1. Pieter op 12 december 2015 at 14:36

  Hoi Yvonne en Tom, super om jullie avonturen hit te kunnen volgen. Geniet van jullie reis en een voortvarende start toegewenst zondag.
  Pieter
  12 december 2015, Bali

  • Yvonne op 13 december 2015 at 18:14

   Hoi Pieter, bedankt voor je reactie vanuit Bali en leuk dat jullie ons gaan volgen. Sampai jumpa!

Laat een reactie achter