5 prachtige redenen om naar Nieuw-Zeeland te gaan

Hoewel ik er enigszins op voorbereid was door foto’s en verhalen van anderen, ben ik toch verpletterd door de schoonheid van Nieuw-Zeeland. Wat is het een geweldig mooi land! We zijn inmiddels vier weken onderweg en elke dag zien we de mooiste plekken voorbijkomen. Hierbij een kleine selectie van 5 supermooie plaatsen die zeker het bezoeken waard zijn! Inclusief foto’s om jaloers van te worden 😉

1. De geothermische activiteit rondom Rotorua

Voor ons Nederlanders is het heel normaal dat een deel van ons land onder de zeespiegel ligt. Buitenlanders vinden dit vaak een eng idee. Aardbevingen en vulkaanuitbarstingen, dat vinden wij pas spannend! In Nieuw-Zeeland, met name in de buurt Rotorua, zijn ze echter gewend aan een heleboel geothermische activiteit onder hun voeten. Er wordt zelfs gewoond tussen de geisers en gekookt en gebaad in door de aarde verwarmde poelen. Om meer te weten te komen over deze ver-van-ons-bed-show en de indrukwekkende natuurkrachten aan het werk te zien, is een bezoek aan Whakarewarewa en Waiotapu zeker de moeite waard!

2. De Marlborough Sounds

Nieuw-Zeeland heeft verschillende sounds en misschien zijn de Marlborough Sounds wel de meest ondergewaardeerde. Als je oversteekt tussen het noorder- en het zuidereiland vaar je door dit prachtige gebied, maar toch kiezen de meeste mensen voor een uitgebreider bezoek aan de zuidelijker gelegen Milford of Doubtful Sounds. En dat is zo jammer! Wij werden getrakteerd op prachtige uitzichten tijdens het kamperen in Whatamango Bay, het wandelen door het Victoria Domain en het rijden over de Queen Charlotte Drive.

3. Golden Bay

Na de Marlborough Sounds zijn we doorgereden naar Abel Tasman National Park. Als je Takaka Hill bent overgestoken kom je door de Golden Bay, een groene vallei met aan de ene kant ruig berglandschap en aan de andere kant een wijds uitzicht over de velden. Het was aan het einde van de middag toen wij er reden en de zon zorgde voor een okergele gloed over het landschap. Need I say more??? Het was geweldig en ik wil er terug naartoe. Nu. Of later. Ooit. En dan heb ik het nog niet eens gehad over Takaka, het hippie-dorpje aan het einde van de Golden Bay, of Totaranui, de ultieme strand-beloning na 12km onverharde slingerweggetjes over de bergen. Go there!

4. Gillespies Beach

Het Staatsbosbeheer van Nieuw-Zeeland, het DoC (Department of Conservation), onderhoudt een heleboel campings in Nieuw-Zeeland. Basic campings meestal, maar daardoor spotgoedkoop en vaak op de mooiste plekjes. Bij Gillespies Beach bijvoorbeeld. Ook hier kun je alleen maar komen door 14km lang over een onverharde slingerweg te rijden. Het lijkt nergens naartoe te gaan, maar opeens ben je er. De camping bestaat uit niet meer dan een parkeerplaats, waar de campervans zij aan zij geparkeerd staan, maar de zonsondergang maakte voor ons alles goed. Tegen de avond verplaatste de halve camping zich naar het kiezelstrand en samen hebben we genoten van een onvergetelijke zonsondergang. Hurray voor de DoC!

5. Wandelen in Wanaka

In Nederland wandel je, in Nieuw-Zeeland ga je hiken. Eigenlijk moet ik me schamen dat ik hier op mijn Nike-gympen overal de bergen over klim/struikel, want echt verantwoord is dat niet. Het landschap is namelijk van een heel andere categorie dan in Nederland. De paden zijn oneffen, rul, gaan steil bergop en bergaf en natte voeten heb je onderweg zo gehaald. Door een riviertje heen moeten is namelijk best normaal. Laat deze beschrijving je niet afschrikken, want door het wandelen krijg je pas echt de schoonheid van het Nieuw-Zeelandse landschap te zien. Stilte, geen verkeer, ruige natuur en de meest indrukwekkende uitzichten. De populaire wandelingen zijn niet voor niks populair, ze zijn ronduit mooi. Kies echter ook voor minder bekende plaatsen, want dan hoef je niet in file te lopen en ben je helemaal alleen in dat geweldige landschap. Doe bijvoorbeeld één van de Diamond Lake en Rocky Mountain walks bij Wanaka. Niet normaal zo mooi!

Laat een reactie achter